Orígens al projecte interregional europeu SAVASCO

Sabasco és un projecte cofinançat per INTERREG POCTEFA (Espanya – França- Andorra) 2014-2020, que té com a objectiu estructurar un sector de la construcció innovador i ecoeficient basat en tiges de blat de moro i gira-sol. Establert al territori transpirinenc, hauria de contribuir a reduir l’impacte ambiental del sector de la construcció.

Per permetre el desenvolupament d’aquest sector econòmic innovador i sostenible, SAVASCO s’estructura al voltant de quatre objectius principals:

  1. El desenvolupament de mètodes per recollir i processar tiges de gira-sol i blat de moro, a un cost moderat, per a la producció d’àrids vegetals amb característiques fisicoquímiques controlades.
  2. La formulació, implementació i caracterització de productes de construcció que incorporin aquests àrids vegetals.
  3. La identificació i el treball en xarxa d’actors d’una cadena de valor transfronterera per a la recuperació de tiges de blat de moro i gira-sol en materials de construcció (cooperatives agrícoles, dissenyadors, artesans, indústria de la construcció, distribuïdors de materials, laboratoris de recerca i organitzacions per a la formació).
  4. Anàlisi del cicle de vida dels productes de construcció desenvolupats i de la indústria, en general.

Orígens hi participa com a entitat associada.

Més informació al següent enllaç.

Uneix-te a la llista d'espera Us informarem quan obrim el nostre proper curs