Qui som?

L’Escola-Taller de bioconstrucció ORÍGENS és un centre de formació i d’acció social on és promou el coneixement de les diferents tècniques constructives i materials idonis per a una construcció respectuosa amb el seu entorn i els éssers vius que s’hi relacionen.

Tant els oficis tradicionals com l’expressió artística i l’observació de la natura, ens proporcionen unes pautes molt vàlides per a una construcció de qualitat i de molt baix impacte ambiental, alhora que les noves tecnologies ens proporcionen les eines per a una millor divulgació i pràctica d’aquests coneixements. La nostra dinàmica vol recolzar-se amb totes aquestes eines de gran utilitat.

El que pretenem, també, és treballar en equip. Comptant amb l’experiència i la feina realitzada per tots i cadascun dels col·lectius o individus que vetllen per la salut del nostre planeta, creant d’aquesta manera una dinàmica d’interrelació i d’ajuda mútua entre els implicats.

L’Escola-Taller està adreçada a tothom, tant professional com no professional, que es vulgui enriquir a través de la bioconstrucció i especialment al públic més jove, amb l’objectiu de forjar una base ben ferma de les generacions amb més futur d’aquesta societat.

L’equip Orígens

Ferran Bergonyó

Membre fundador Aparellador

Raimon Riera

Membre Fundador
Aparellador

 

Maria Blasco

Tresorera

Bàrbara Homs

Directora Lleure

Xavier Ventura

President

Martí Ferrer

Bioconstructor

Anna Bertran

Arquitecta

Joan Pascual

Secretari

Vanessa Vega

Arquitecta

Sheila Cobos

Monitora de Lleure

Marc Binefa

Arquitecte

Meritxell Blade

Monitora de lleure

Arturo Liesa

Bioconstructor

Què volem seguir fent?

  • Consolidar l’oferta formativa mitjançant els cursos temàtics en els diferents àmbits de la bioconstrucció. Ja hem obert la formació a molta gent però creiem que hi ha molta feina formativa a fer.
  • Seguir contribuint a la divulgació i el coneixement de què es la bioconstrucció i els models sostenibles aplicats a aquesta mitjançant la participació tant en jornades tècniques com en d’altres tipus d’esdeveniments que siguin útils a aquesta finalitat.
  • Créixer en l’oferta educativa i de sensibilització adreçada al públic més jove amb una oferta específica tant a escoles com a d’altres espais educatius de tallers pràctics que donin a conèixer la bioconstrucció a les noves generacions.

Com ho volem fer?

L’equip de l’escola Orígens està format per gent que, més enllà de les destreses i coneixements tècnics de cadascú, comparteix un interès i un compromís personal en la divulgació de la bioconstrucció i dels principis d’un sistema de construcció, i de vida, més sostenible.

Creiem fermament en el treball en equip i en el treball en xarxa, i treballem sempre per col·laborar amb la xarxa professional i d’experts en els diversos àmbits dels que oferim formació.

Som socis fundadors i promotors de Xarxa Mora- xarxa de bioconstructors de Girona, i per portar a terme la nostra oferta formativa treballem per comptar amb la col·laboració dels experts en cada àmbit.

Tenim també una vocació social, i com a entitat sense ànim de lucre, procurem que la nostra oferta formativa i educativa sigui de qualitat i a la vegada econòmicament accessible.

Els nostres col·laboradors

Membres

Uneix-te a la llista d'espera Us informarem quan obrim el nostre proper curs