Dedicat fonamentalment a la PEDRA SECA, PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT

Podeu consultar tot al programa en aquest enllaç

INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA DIMARTS 18 DE JUNY

FILMOTECA DE CATALUNYA
PL. DE SALVADOR SEGUÍ, 1-9, BARCELONA

18.30 H
VÍDEO-PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA DE L’ART DE LA PEDRA SECA COM A PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT PER LA UNESCO
Mira Audiovisual Vidéo édition, 2017 (10’)

PICANT PEDRA
Antoni Martí, 2018 (33’)
Cinquanta anys després s’ha recuperat un forn de calç i s’ha tornat a fer una cuita a la manera tradicional a Fonteta, que juntament amb Sant Climent de Peralta (ambdós al Baix Empordà) era un dels centres calciners més importants de Catalunya.

BARRAQUES DE PEDRA SECA (A MONT-ROIG DEL CAMP)
A Mont-roig del Camp hi ha cinc barraques declarades “Bé Cultural d’Interès Nacional” (2016). El documental fa un repàs a la història i els orígens d’aquestes barraques, alhora que explica l’experiència del Grup de Sitges en la recerca i catalogació de barraques arreu de Catalunya. Hi intervé, entre altres, Maria Lluïsa Vilaseca, que junt amb el seu pare Salvador Vilaseca van fer el primer treball sobre barraques d’un municipi concret, treball que el 1967 van presentar al “X Congreso Nacional de Arqueología” de Maó en forma de ponència sota el títol “Construcciones de piedra en seco en la provincia de Tarragona: las barracas de Montroig”. La música que acompanya el film incorpora una txalaparta de pedra.