La fusta. Un recurs forestal per a la construcció.

15 de febrer de 2019

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament contactant amb l’Escola Agrària i Forestal a través del correu electrònic mireia.oliva@gencat.cat o bé a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat. ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt.

La fusta és un material que històricament s’ha fet servir en múltiples usos per a la construcció. Sortosament, els materials tradicionals estan tornant a tenir el seu lloc en les diferents activitats humanes, i la fusta n’és un.  Amb la silvicultura i una correcta gestió dels boscos s’aconsegueix tenir cura del nostre entorn natural, alhora que, amb la major utilització de la fusta com a material de construcció, fa que sigui de gran importància aquesta bona gestió per a una major optimització d’aquest material.  Utilitzar fusta local enforteix la cadena forestal, des dels propietaris, serradors, fusters, arquitectes i altres indústries. A part de que amb una bona gestió forestal sostenible es redueix el risc d’incendis.  Aquesta Jornada Tècnica pretén divulgar els beneficis ambientals de la utilització de la fusta local, alhora de facilitar les eines adequades des de la gestió del bosc fins al producte del consumidor final.

Sobre la Jornada Tècnica 

El Gremi de la Fusta, estat actual i reptes de la fusta al territori.
Sr. Salvador Ordóñez, coordinador general del Gremi Fusta i Moble.
Gestió forestal, del bosc a la indústria de la fusta i subproductes.
Sr. Francesc Cano, dinamitzador de la producció forestal de l’Alt Pirineu i Aran. Direcció general d’ecosistemes forestals i gestió del medi natural. Membre actiu de Profusta.
La fusta local en la construcció.
Sr. Ferran Bergonyó, aparellador i membre fundador d’Orígens.
L’ofici de la fusta. Un recurs sostenible adequat als nous temps.
Sr. Manu Gayete, fuster i escultor, membre fundador de Biofusteria.
Dates

15 de febrer de 2019

Programa
9.00 h Inscripcions i lliurament de la documentació
9.30 h Presentació de la Jornada Sra. Anna Suquet, directora de l’Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners. DARP.
9.45 h El Gremi de la Fusta, estat actual i reptes de la fusta al territori Sr. Salvador Ordóñez, coordinador general del Gremi Fusta i moble.
10.30 h Gestió forestal, del bosc a la indústria de la fusta i subproductes Sr. Francesc Cano, dinamitzador de la producció forestal de l’Alt Pirineu i Aran. Direcció general d’ecosistemes forestals i gestió del medi natural. Membre actiu de Profusta.
11.30 h Pausa
12.00 h La fusta local en la construcció Sr. Ferran Bergonyó, aparellador i membre fundador d’Orígens.
13.00 h L’ofici de la fusta. Un recurs sostenible adequat als nous temps Sr. Manu Gayete, fuster i escultor, membre fundador de Biofusteria.
14.00 h Cloenda de la Jornada
Formadors
Sra. Anna Suquet, directora de l’Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners. DARP.
Sr. Salvador Ordóñez, coordinador general del Gremi Fusta i moble.
Sr. Francesc Cano, dinamitzador de la producció forestal de l’Alt Pirineu i Aran. Direcció general d’ecosistemes forestals i gestió del medi natural. Membre actiu de Profusta.
Sr. Ferran Bergonyó, aparellador i membre fundador d’Orígens.
Sr. Manu Gayete, fuster i escultor, membre fundador de Biofusteria.
Lloc

ECAF Escola Agrària Forestal
Finca Casa Xifra
17430 – SANTA COLOMA DE FARNERS

Inscriu-te al curs!